Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: Kartan

in: fn; fn > 2014-09-07

Sep 8, 2014 7:13 AM # 
Felix:
vad var det med kartan som du upplevde fel?
Advertisement  
Sep 8, 2014 7:30 AM # 
erikalnervik:
Håller med dig Fredrik om kartan. Många partier var väldigt skumt ritande. Framför allt runt K10 tycker jag det var mycket konstigt ritat. Håller även med om banläggningen. Inte speciellt spännande och ingen direkt utmaning i vägvalen.
Sep 8, 2014 11:13 AM # 
Felix:
Var själv inte helt överens med kartan. Men hur kan det bli så fel med dagens laserscanning?
Sep 8, 2014 11:42 AM # 
fn:
Listan kan göras väldigt lång angående kartans felaktigheter. Främst var det skevheter så som saker ligger fel i förhållande till varandra. Höjdkurvorna vara bara inlagda rent matematiskt och inte flyttade där den egentliga höjdskillnaden finns ex runt K10, innan K13. Detta gjorde även att det saknades mindre höjder på 2-3 meter. Vegetationens redovisningen var inte bättre den heller. Mycket slumpartat var det gröna var redovisat och hur framkomligheten var.

Det är en bra fråga hur det kan bli så här. Mitt svar är för dålig kompetens bland kartritarna + de har inte känslan för hur det ska se ut. Bara för att material är bra så betyder det inte att resultatet garanterat blir bra.

Skulle kunna dra en jämförelse med en snickare som ska bygga ett nytt hus. Det kvittar om han har de allra bästa verktygen och det finnaste materialen men om han inte har rätt utbildning, erfarenhet, känsla och vet hur han ska göra så hjälper inte verktygen och materialet ;)
Sep 8, 2014 4:54 PM # 
Felix:
Känns som du satte spiken i kistan där ;)

känns som man flera gånger nu senaste tiden, framförallt inte fått ihop kartan i efterhand när man analyserar, med hur man upplevde det i terrängen. när man är där i skogen tror man bara att man är slarvig.
Sep 8, 2014 7:48 PM # 
fn:
Haha jo man brinner ju för kartor :)

This discussion thread is closed.