Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log Archive: Martinsson

In the 1 days ending Mar 7, 2010:

activity # timemileskm+m
  Skidor1 4:47:02 56.35(5:06) 90.68(3:10)
  Total1 4:47:02 56.35(5:06) 90.68(3:10)

«»
4:47
0:00
» now
Su

Sunday Mar 7, 2010 #

Event: Vasaloppet
 
7 AM

Skidor race 4:47:02 intensity: (8 @1) + (5:39 @2) + (36:26 @3) + (3:45:10 @4) + (19:39 @5) 90.68 km (3:10 / km)
ahr:153 max:175 shoes: Madshus Nanosonic

VASALOPPET

Tid: 4:47:02 (+44:03, Jörgen Brink)
Plac: 292/16000

http://www.resultat.vasaloppet.se/vasa/result?oid=...

* Innan start *
Vi vaknade 04.15. Åt frukost, tog på oss grejerna och begav oss till starten strax efter 05. Eftersom vi var 6 personer i stugan (5 åkare plus morsan som skötte markservicen) fick vi åka två gånger. Vi bestämde att farsan skulle skjutsa oss för att sedan åka tillbaka till boendet i Kläppen och hjälpa morsan att städa stugan. Patrik, som stod i samma led som farsan tog även hans skidor. Vi lämnade våra väskor i bilen och tog bara med oss skidorna. Vi fick köa i kanske 20min innan insläppet och jag fick en bra position i ledet. Stod en bit till vänster med en åkare framför mig.

När alla hade lagt in sina skidor samlades vi fyra och jag ringde morsan. Dom hade lämnat stugan vid 06.10 och satt nu i bilkö på väg mot starten. Vi bestämde oss för att gå bort till en av de stora parkeringarna för att möta dem. Framåt 07.00 hade de fortfarande inte kommit så jag ringde igen och fick då höra att bilkön knappt rullade framåt och att de hade en bra bit kvar till starten. Började bli ordentligt orolig. Vi hade i princip kontinuerlig telefonkontakt och strax före 07.30 bestämde vi oss för att agera. Så farsan plockade i ordning våra grejer (pjäxor, mössa eller buff samt handskar) i påsar och började springa mot starten. Jag och Ptr bestämde oss för att springa och möta honom. Vi sprang i nästan 10min innan vi mötte honom. Vi tog grejerna och sprang tillbaka till Patrik och Sven. Klockan är nu nästan 07.50 och bara 10min kvar till start. Vi satte på oss pjäxorna snabbt som satan och rusade ner mot starten. Kom in i mitt led 07.55. Av med alla överdragskläder och tryckte ner dem i säcken, drog en snabb piss (mitt bland alla åkare typ) och satte på mig skidor och stavar. 30 sek senare gick startportarna upp och färden till Mora inleddes.

Inte direkt en optimal uppladdning. Löpning i ganska bra fart i kanske 15 min samt extremt påfrestande mentalt. Alla våra gubbar hann dock fram och kom med i starten. Trafikkaoset gjorde dock att massor av åkare inte hann till starten och fick åka iväg efteråt. Där har arrangörerna nått att tänka på till kommande år...

* Berga By - Smågan *
Fick en bra start och avancerade ganska mycket på startrakan. Backen gick också bra. Kändes som det gick betydligt fortare än tidigare år och pulsen var rejält hög. Fästet kändes ganska dåligt faktiskt och jag blev rejält orolig. Farten var fortsatt hög uppe på myrarna och det kändes att jag var längre fram än tidigare år. Tyckte att glidet var ganska dåligt uppe på myrarna men det gällde inte bara mig.
Tid: 34:54
Plac: 204

* Smågan - Mångsbodarna *
Farten var fortsatt mycket hög och jag fick trycka på ordentligt i stakningen för att hänga med den klungan jag körde med. Blev passerad av ganska många åkare, troligtvis var de flesta av dessa riktigt duktiga åkare som fått en ganska dålig start. Men jag kände mig fortsatt relativt stark och stakningen kändes bra.
Tid: 1.12.46
Plac: 232

* Mångsbodarna - Risberg *
Efter mångsbodarna går det nerför i några kilometrar. Glidet var här bättre än uppe på myarna och jag hade jämförbart glid mot de jag åkte med. Stigningarna upp mot Risberg brukar jag tycka är riktigt tunga. Tog det därför rätt lugnt uppför och blev passerad av ett gäng åkare. Ville inte bränna för mycket kraft så här tidigt in i loppet.
Tid: 1.44.29
Plac: 245

* Risberg - Evertsberg *
Ganska rolig sträcka med varierad åkning. Jag körde på bra och kände mig fortsatt ganska stark. Några kilometer innan kontrollen börjar jag dock få känningar i ländryggen. Tyckte inte det var så farligt utan jag kunde hänga med den klunga jag körde med.
Tid: 2.24.18
Plac: 251

* Evertsberg - Oxberg *
Stannande ganska länge i kontrollen i evertsberg, vilket medförde att jag tappade den klunga jag kört med. Nedförskörningen efter kontrollen gick bra och då kände jag inte av ryggen. Men när den väl var slut och det var dags att börja staka kände jag av ryggen igen. Hade svårt att hålla trycket uppe och jag kände att mig rätt svag och trött. I stigningen upp mot Oxberg, framförallt i Lundbäcksbackarna, blev jag väldigt trött och blev passerad av massor av åkare. När jag tillslut kom fram till stationen i Oxberg stannade jag bra länge och drack 6-7 muggar av blåbärssoppa och sportdryck.
Tid: 3.07.57
Plac: 276

* Oxberg - Hökberg *
Min absolut jobbigaste sträcka. Var väldigt trött hela vägen och det kändes som om jag stod still. Blev fortsatt passerad av flera åkare, men jag försökte inte ens hänga på utan kände mig mest uppgiven. Trodde aldrig jag skulle komma till Hökberg.
Tid: 3.41.27
Plac: 297

* Hökberg - Eldris *
Fortsatt riktigt tungt. Ingen tävlingsinstinkt alls. Fortfarande ont i ryggen och jag var tvungen att resa på mig, och sträcka ut ryggen flera gånger.
Tid: 4.17.29
Plac: 304

* Eldris - Mora *
Väl framme i Eldris fick jag tillbaka lite krafter. Fick målvittring när km-skyltarna övergick till enkelsiffror. Hängde på bakom två andra åkare och när det var 4km kvar började jag spurten mot mål. Tryckte på ordentligt i stakningen och passerade flera åkare. Väl i mål fick jag höra att jag kommit strax under 300. Blev positivt överraskad av placeringen. Trodde jag skulle komma runt 450 nånting.

Tid: 4.47.02 Plac: 292

Är ändå nöjd med årets vasalopp. Klarade inte mitt mål på topp 200 men med tanke på det som hände innan starten samt problemen med ryggen så är jag nöjd med en 292:a plats. Farsans familjerekord tar jag nästa år...

Spöade Ptr (igen) så..
E-P:10-3

« Earlier | Later »