Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log: BiankaDTC

In the last 7 days:

activity # timemileskm+m
  Sífutás5 3:55:27 6.84 11.0
  Total5 3:55:27 6.84 11.0
«
1:30
0:00
SuMoTuWeThFrSa

Saturday Feb 25 #

Note
(injured) (rest day)

Thursday Feb 23 #

1 PM

Sífutás (Skating) 40:00 [3]

Regivel meg Papp Ildivel kimentünk a többiek sprintje előtt skatingezni egy kicsit.
Nekem borzalmasan jól esett. Plusz a menők közül is néhányan ott tesztelték a leceket.
Soha nem felejtem el ezt a VB-t...Remek emberekkel lehettem, tökéletes pályán sífuthattam és láthattam a menőket. Ez az amit még mindig nem igazán bírok felfogni.

Wednesday Feb 22 #

2 PM

Sífutás (Klasszika) 20:01 [4] 5.0 km (4:00 / km)

Felnőtt Világbajnokság
Lahti
5 km-es klasszikus kvalifikációs futam
1. JONSDOTTIR Elsa-Gudrun ISL 15:23.9
2. OKORO Nansi BUL 15:44.0
3. PAUL Katerina AUS 15:58.1
26. Én 20:01.9
Nem is tudom hol kezdjem. Ez volt életem legjobb versenye. Soha nem éltem még át ilyet, mint most.
Még reggel nem is izgultam, de ahogy telt az idő egyre jobban kezdtem el. Aztán mikor kimentünk a helyszínre, akkor már teljesen kész voltam. Szó szerint remegtem, pedig nem fáztam. Mellesleg az időjárás elég hideg lett előző naphoz képest és a szél is fújt. Kimentünk pályát bejárni Vasziljevics Erikával lazán, én szinte csak totyogtam. Érezhetően gyorsabb lett a pálya, főleg lefelé. Pikkelyessel mentem egy kört, utána visszamentem a vaxoshoz. Még előző nap Merlin (magyar coach és vaxos) mondta, hogy menjek a saját lecem helyett a Büki Ádáméval, mert az puhább és rövidebb, így könnyebben is kezelhető. Úgyhogy miután levaxolta nekem ki is próbáltam. Tökéletes volt.
15 perc rajtig...Hú hát már nagyon izgultam. Egész sok ember kijött, attól függetlenül, hogy ez még nem volt hivatalos VB versenyszám. A pálya szélén is sokan álltak, plusz tudtam, hogy a többiek, akik a másnapi sprinten indultak, szintén kijöttek a pályához szurkolni.
Bementünk a melegítő zónába, ahol lemérték a magasságomat és a botomat, megkaptam a chippemet, kaptam egy zacskót a felesleges ruháknak, kamerákat nyomtak az arcomba és melegítettem.
3 percem van a rajtig. Beljebb mentem és egy aranyos kiscsajszi a kezembe nyomott egy piros filcet, hogy írjam alá a táblát. Ezt sem hittem volna soha, hogy dedikálni fogok, mint a profik. Felvettem a lecemet és felkészültnek éreztem magam. Beálltam, és láttam hogy a kivetítőn én vagyok. Egy kicsit azért fura volt látni így magam.:D
A rajt után az első kanyart elég szűkre csinálták, majdnem el is estem. Az első hintába láttam már Regit és Erikát is (fél- illetve egy perccel indultak előttem). A vax tökéletes volt, de tudtam, hogy nagyon nehéz főleg a pálya második része. Az első komoly emelkedőn már megvolt Erika. Amikor visszacsúsztunk a stadionba és megkezdtük a másik 2.5-ös kört, akkor csapott hátba Papp Ildi. Megpróbáltam tapadni utána a hosszú felfelében. Hallottam, ahogy a többiek a pálya széléről bíztatnak, ez egy plusz löketett adott. Sajnos nem bírtam sokáig és leszakadtam. Innen volt még hátra a pálya neheze. Két kemény emelkedő.
A kedvencem mégis a befutó marad. Ahogy párosbotoztam, a közönség a lelátón úgy hujjogot. Hatalmas élmény volt.

Tuesday Feb 21 #

11 AM

Sífutás (Klasszika) 1:30:00 [3]

Pályabejárás a VB-n lazán, öregesen. Nem akartam másnapra izomlázat, szóval visszafogtam magam. Pedig nagyon tetszik ez a pálya.
Iszonyatosan kemény. Rengeteg benne a rövid, de meredek emelkedő, van benne 2 hosszú felfelé is, amik nagyon szivatósak. Az első körben elég bátortalanul mentem a lefelékben. Van benne 3 necces kanyar, amikben elég nagy lendülettel csapódik bele az ember, de amúgy nem vészes.
Ja és külön fénypontja volt a napnak, amikor is Calle Halfvarsson elszáguldozott mellettem az egyik emelkedőn, nem igazán hittem a szememnek. Arról nem is beszélve, hogy a svéd férficsapat elvonult előttünk a vaxosnál...Én teljesen kész voltam.

Sunday Feb 19 #

10 AM

Sífutás (Klasszika) 1:00:00 [3]

Bemelegítés, tesztelés, síelgetés.
12 PM

Sífutás race (Klasszika) 25:26 [3] 6.0 km (4:14 / km)

Középtávú OB
Galyatető
1. Én
2. Pónya Sári
3. Varga Anna
Na végre már egy normális táv, és plusz pont, hogy klasszika és nem skating. Féltem a pályától, mert a hó mennyisége és minősége alkalmatlan volt a rendes nyom behúzásához. De végül csak összehoztak valami nyom félét hellyel közel. A rajtunk megint elhúzódott egy kicsit, jó sokára rajtoltunk csak. És szerencsémre Sári mögött rajtoltam 1 perccel és nem ő mögöttem. Ez húzott engem nagyon. 3 kört kellett mennünk (1 kör volt kb. 2km, de szerintem kevesebb volt), és már az első körben láttam Sárit, ez sokat segített nagyon.
A nyom nem segített túl sokat, nehéz volt bent maradni normálisan. Főleg a kedvenc Női stejgem okozott némi gondot. Az első 2 körben tök jól lejöttem (persze hóekéztem az elején), az utolsóba meg majdnem taknyoltam egyet. Már fáradt voltam.
Ez így VB előtt tökéletes volt.

« Earlier

Recent Comments

more...

Injuries

SickCold0+days
complete history

Reports

Search LogRecent Weeks:

Week
Ending
Training hours by intensity
0123456789101112
13
Feb 25
Feb 18
Feb 11
Feb 4
Jan 28

Week
Ending
Training hours by activity
0123456789101112
13
Feb 25
Feb 18
Feb 11
Feb 4
Jan 28

Week
Ending
Training miles by activity
051015202530354045
50
Feb 25
Feb 18
Feb 11
Feb 4
Jan 28

all weeks | months | years | as calendar